با توجه به اینکه سمعک ها اندازه کوچکی دارند از قطعات پیچیده ای برخوردار می باشند . همان طور که می دانید سمعک ها جزء وسایل الکترونیکی محسوب می شوند به همین دلیل ممکن است بعد از مدتی به تعمیر و سرویس مجدد نیاز پیدا کند . نحوه نگهداری و استفاده از سمعک با طول عمر آن رابطه مستقیمی دارد .اگر از سمعک خود اصولی استفاده کنید و به صورت مناسب نگهداری و مراقبت نمایید نیاز به تعمیر نخواهید داشت .
در کلینیک سمعک کیمیاگر برای سمعک هایی که دارای گارانتی می باشند خدمات پس از فروش ارائه می شود . در طول مدتی که دستگاه شما دارای گارانتی می باشد تنظیم و تعمیر سمعک به صورت رایگان انجام می گردد . در این مطلب سعی داریم به بررسی تعمیر سمعک درصورت بروز خرابی بپردازیم .
شرایط و نحوه تعمیر سمعک
تعمیر سمعک باید توسط مراکز مجاز و معتبر انجام شود . همان طور که می دانید سمعک یک وسیله الکترونیکی است که از چهار جزء اصلی گیرنده یا رسیور ، مدار پردازشی ، بلندگو یا میکروفون و باتری تشکیل شده است . ممکن مانند سایر قطعات الکترونیکی سمعک ها دچار خرابی شوند و در هر یک از بخش های سمعک ممکن است خرابی ایجاد شود .
اگر به صورت دوره ای سمعک خود را سرویس کنید کمتر به تعمیر نیاز پیدا می کند . در صورتی که سمعک شما درست کار نمی کند قبل از اقدام به تعمیر سمعک موارد زیر را چک کنید :
- اطمینان از سلامت باتری – در صورت نیاز باتری سمعک را تعویض نمایید .
- بررسی فیلتر سمعک – یکی از دلایل ضعیف شدن صدای سمعک کیپ شدن فیلتر آن می باشد . در صورت نیاز فیلتر را تعویض نمایید .
- بررسی تیوب سمعک پشت گوشی – امکان خیس شدن سمعک وجود دارد . در صورت مشاهده هر گونه رطوبت با استفاده از سشوار سمعک را زودتر خشک نمایید .
- سمعک شما صوت می زند – این امکان وجود دارد که سمعک را به درستی داخل گوش قرار نداده باشید و یا سمعک شما به درستی تنظیم نشده باشد . اگر همچنان سوت زدن ادامه دارد احتمال دارد که گوش شما دچار جرم بیش از حد شده باشد .
- سمعک بعد از چند ساعت خاموش می شود – این امکان وجود دارد که در کانال گوش شما رطوبت وجود داشته باشد .
- سمعک در گوش شما ناراحتی ایجاد می کند – ممکن است سمعک یک گوش را اشتباها در گوش دیگری قرار داده باشید . بهتر است چک کنید سمعک به درستی در گوش شما قرار داده شده باشد .
- بررسی ولوم کنترل صدای سمعک – ولوم کنترل صدای سمعک را چک کنید که کم نشده باشد و یا خود به خود کم یا زیاد نمی شود .
با بررسی تمام عوامل ذکر شده اگر سمعک باز هم به درستی کار نمی کند برای تعمیر سمعک به کلینیک معتبر و مجاز سمعک در تهران مراجعه نمایید .
نکات مهم در افزایش طول عمر سمعک
- از باتری سمعک استاندارداستفاده نمایید .
- از ورود جرم به بلندگوی سمعک جلوگیری نمایید .
- از ورود آسیب های فیزیکی به سمعک جلوگیری نمایید .
- سمعک را در محیط های رطوبت و گرد و غبار قرار ندهید .
- با استفاده از برس های خصوص سمعک خود را به طور مرتب تمیز نمایید .
- برای اینکه نیاز به تعمیر سمعک نداشته باشید ، سمعک را در معرض مستقیم اشعه های رادیولوژی ، سی تی اسکن و MRI قرار ندهید .
علت خرابی سمعک
دلایل خرابی سمعک که موجب می شود کاربر برای تعمیر سمعک به دنبال کلینیک معتبر و مجار باشد ، عبارتند از :
- ضربه به سمعک
- شکستن تیوب قالب سمعک
- بازی کردن کودک با سمعک
- مسدود شدن واکس گارد سمعک
- عدم استفاده از دستگاه رطوبت گیر
- وجود عفونت گوش و تماس مستقیم با سمعک
- استفاده از سمعک در محیط هایی که رطوبت بالا وجود دارد .
- قرار گرفتن سمعک در معرض نور مستقیم خورشید و یا باد گرم سشوار
چه زمانی برای تعمیر سمعک به متخصص مراجعه کنیم ؟
با توجه به موارد ذکر شده در صورتی که مشکل سمعک تان حل نشد به متخصص مراجعه نمایید . ممکن است به دلیل ضربه و یا عوامل دیگری که به بدنه سمعک شما وارد شده است مشکل فیزیکی برای سمعک شما پیش آمده باشد در چنین شرایطی برای تعمیر سمعک به ادیولوژیست مراجعه نمایید .