از دست دادن شنوایی می تواند تاثیر زیادی بر روابط و زندگی شما داشته باشد . سمعک می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند ، به خصوص اگر هنگام خرید سمـعک انتخاب مناسبی داشته باشید . سمـعک برای بهبود شنوایی افراد ناشنوا طراحی شده است . سمـعک قادر به تقویت و انزوا کردن گفتار، موسیقی و صداهای محیطی می باشد . سمـعک نمی تواند شنوایی طبیعی را ایجاد کند و تنها می تواند صداهای موجود در محیط را بهبود بخشد . بیشتر سمـعک ها دیجیتالی هستند و با باتری کار می کنند . قیمت سمـعک با توجه به اندازه ، ویژگی های خاص و نحوه قرار دادن آن ها در گوش بسیار متفاوت است .
سمعک چیست؟
سمعک یک تقویت کننده طراحی شده برای کمک به افرادی که دچار اختلال شنوایی هستند . اکثر سمـعک ها از چندین عنصر الکترونیکی مشابه تشکیل شده اند ، از جمله یک میکروفن که صدا را بلند می کند ، مدار تقویت کننده که باعث صدای بلندتر می شود ، بلندگو مینیاتوری (گیرنده) که صدای تقویت شده را به کانال گوش ارائه می دهد و باتری هایی که قطعات الکترونیکی را قدرت می دهند .
برای اینکه افراد کم شنوا صحبت های دیگران را به طور واضح بشنوند و موقعیت های اضطراری را بهتر و سریع تر درک کنند به سمـعک نیاز دارند . امروزه هدف سمـعک تنها تقویت صدا نیست بلکه در طراحی سمـعک تلاش می شود که گفتاری واضح تر را در اختیار افراد قرار دهد . افراد کم شنوایی که از سمـعک استفاده می کنند درک گفتاری بهتری نسبت به افرادی که از سمـعک استفاده نمی کنند ، دارند.
انواع سمعک از نظر ظاهری
- سمـعک استخوانی
- سمـعک جیبی
- سمـعک رسیور داخل مجرا
- سمـعک نامرئی
- سمـعک گوشواره ای
- سمعک داخل گوش
- سمـعک داخل مجرا
انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی
- سمعک آنالوگ
- سمعک دیجی تریم
- سمعک تربیت شونده
- سمعک بلوتوث دار
- سمعک دیجیتال
- سمعک هوشمند
اجزای سمعک
در تمام سمـعک ها ، ۵ عنصر اساسی وجود دارد : میکروفون ، آمپلی فایر ، بلندگو ، باتری و تراشه کامپیوتری که برای تقویت شنوایی برنامه ریزی شده است تا نیاز افراد را رفع نماید . اگر چه تمام سمـعک ها یک ساختار مشابه دارند ، اما از نظر کیفیت ضبط صدا و درک گفتاری بین دستگاه های مختلف تفاوت قابل توجهی وجود دارد . هرچه کیفیت شنوایی بالاتر باشد ، تجربه گوش دادن طبیعی تر خواهد بود . سمعک با کیفیت ویژگی هایی مانند پهنای باند ، تنظیم حجم خودکار ، مدیریت نویز و غیره را ارائه می دهد .
پیشرفته ترین سمـعک ها دارای طیف گسترده ای از گزینه های شخصی سازی و قابلیت اتصال بی سیم به تعدادی دستگاه مانند تلفن های همراه هستند . شما پیشرفته ترین تکنولوژی را در مدل های جدید سمعک پیدا خواهید کرد . سمعک در انواع مختلفی تولید و عرضه می گردد و با در نظر گرفتن آن ، هر کدام از مدل ها اجزای متنوعی دارند ولی به طور کلی سمـعک از اجزاء زیر تشکیل می شود :
میکروفون : این جزء در بخش خارجی سمعک قرار می گیرد ، صدا را از محیط اطراف دریافت می کند و به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند .
میکروچیپ ( پردازشگر ) : میکروچیپ پردازش سیگنال های دیجیتالی را که توسط میکروفون ایجاد می شوند را بر عهده دارد و مانند مینی کامپیوتر عمل می کند .
تقویت کننده : همان طور که از اسمش پیداست تقویت سیگنال های دیجیتالی را برعهده دارد .
باتری : طول عمر باتری سمعک بین ۵ روز تا دو هفته است . با علامت هشدار باتری ، که مانند صدای بوق است باید باتری سمـعک را عوض کنید .
رسیور : وظیفه تبدیل سیگنال های دیجیتالی را به امواج شنیداری بر عهده دارد .
نکاتی برای نگهداری و مراقبت از سمعک
- از ضربه زدن یا انداختن سمعک خودداری کنید .
- در محیطی کاملا خشک و عاری از رطوبت باتری سمـعک را نگهداری نمایید .
- باتری ساعت را داخل سمـعک قرار ندهید .
- در حین خوابیدن ، شنا ، بارندگی های شدید حتما سمـعک را از گوش خود خارج کنید .
- زمانی که از داروهای گوش استفاده می کنید مانند کرم های موضعی و قطره ، استفاده از سمعک را به طور موقت قطع کنید .
- سمــعک را در معرض رطوبت و گرمای شدید قرار ندهید .
- سمـعک را از دسترس کودکان دور نگه دارید .
- جرم گوش را از دهانه سمعک پاک کنید .
- برای پاک کردن سمـعک از آب و الکل استفاده نکنید .
- مواد آرایشی مانند کرم مو و اسپری مو به سمـعک آسیب می رسانند .
- عکس برداری ، سی تی اسکن و مواردی از این قبیل باعث اختلال در عملکرد سمعک می شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سمعک در تهران به وب سایت سمعک کیمیاگر مراجعه نمایید .